ГоловнаПолітика

Під час спроби підкупу Юрія Тимошенка затримали голову однієї з політичних партій, - ГПУ (оновлено)

Місце перебування другого зловмисника встановлюють.

Під час спроби підкупу Юрія Тимошенка затримали голову однієї з політичних партій, - ГПУ (оновлено)
Юрий Тимошенко
Фото: YouTube

Під час спроби підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка затримано голову однієї з політичних партій.

Про це повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.

За його словами, керівника однієї з політичних партій затримали безпосередньо під час передачі одному з народних депутатів України - кандидату в Президенти України - грошових коштів за відмову останнього від участі у виборах голови держави.

Затримання відбулося під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача).

"Вищевказана особа, спільно з іншим громадянином України, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, у незаконний спосіб схиляли кандидата в Президенти України відмовитися від участі в президентських виборах, які повинні відбутися 31.03.2019, написавши заяву до Центральної виборчої комісії про зняття своєї кандидатури, за відмову від участі у виборах пропонували винагороду - 5 млн грн", - написав Лисенко в фейсбуці.

Прес-секретар ГПУ додав, що кандидат у президенти, "усвідомлюючи, що зловмисники своїми умисними діями спонукають його до вчинення злочину, звернувся з відповідною заявою до Генеральної прокуратури України".

Нині проводять слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення місця перебування другого зловмисника.

Оновлено. За інформацією співрозмовників theБабель у правоохоронних органах, силовики затримали двох чоловіків - голову "Партії захисників України" Тараса Костанчука і Олександра Іщенка. Саме вони, за версією слідства, вмовляли Юрія Тимошенка відмовитися від участі у виборах за 5 млн гривень. Також Костанчук вів листування з народним депутатом, який просив його закінчити справу швидше.

Костанчук був помічником депутата 6-го скликання Юрія Кармазіна ("Наша Україна"), який теж балотується в Президенти, а в нинішньому скликанні - Семена Семенченка ("Самопоміч").

На президентських виборах 2014 року Костанчук був уповноваженим представником депутата Ради Юрія Бойка, який уже зареєстрований кандидатом на нинішніх виборах. У 2015-му Костанчук став депутатом міської ради Вишневого Київської області від "Блоку Петра Порошенка", а в 2016-му на довиборах балотувався до Верховної Ради по мажоритарному округу в Чернігові. Під час кампанії правоохоронці затримали автомобіль зі списками виборців, кількома сотнями тисяч гривень у конвертах, агітаційною продукцією Березенка і зброєю. Костанчук узяв відповідальність на себе, а агітки БПП у своїй машині назвав збігом обставин.

Пізніше брав участь у діяльності руху "Справедливість" Валентина Наливайченка, який теж балотується в президенти.

Тарас Костанчук і сам подавав документи на реєстрацію кандидатом у президенти, але отримав відмову. Причиною став пункт програми про смертну кару для держслужбовців-корупціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram