ГоловнаПолітика

МВС внесло зміни у вертолітний контракт з Airbus

Вісім із десяти H145 буде поставлено в новому компонуванні з п'яти лопатей.

Міністерство внутрішніх справ і Airbus Helicopters внесли зміни в контракт на закупівлю вертольотів України.

Прес-служба Airbus повідомила, що вісім із десяти замовлених вертольотів H145 будуть поставлені в новому компонуванні з п'яти лопатей, уперше представленого на виставці Heli-Expo 2019 в Атланті в березні 2019 року. Модифікований гвинт збільшує корисне навантаження на 150 кг і спрощує використання вертольота в умовах обмеженого простору.

H145 з п'ятьма лопатями
Фото: mvs.gov.ua
H145 з п'ятьма лопатями

В іншому умови контракту залишаються незмінними: Airbus поставить для МВС 21 вертоліт H225 (з них три вже в Україні), 24 вертольотів H125 і 10 вертольотів H145 (вісім з п'ятьма лопатями, два - з чотирма лопатями).

"Перші поставлені [в Україні] машини Н225 викликали фурор у професійному середовищі. Зараз ми бачимо нові розробки вертольота. Новітня модифікація Н145 - для України, і ми дуже пишаємося цим", - прокоментував угоду міністр Арсен Аваков.

Нагадаємо, 14 липня 2018 року МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. Окрім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру, Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також - навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які надалі самі навчатимуть персонал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram