ГоловнаПолітика

Шабунін: влада не піде на звільнення Холодницького

"Збереження Холодницького - це питання особистої безпеки влади".

Шабунін: влада не піде на звільнення Холодницького
Виталий Шабунин
Фото: Макс Требухов

Голова громадської організації "Центр протидії корупції", член Громадської ради при Антикорупційному бюро Віталій Шабунін вважає, що влада не піде на звільнення антикорупційного прокурора Назара Холодницького.

Так він прокоментував LB.ua слова посла США Марі Йованович про необхідність змінити керівника САП

"Заява посла США про необхідність звільнення Холодницького - це не просто "червона картка" владі, це не попередження, а констатація факту, що рано чи пізно сама влада буде відповідати за це. Наші міжнародні партнери натякали владі на звільнення Холодницького вже рік. Рішенням КСУ про скасування норми про незаконне збагачення влада вже перейшла останню межу відповідальності. Для США, думаю, це стало останньою краплею", - заявив він.

Шабунін зазначив, що "посол США вимагає від нашої влади зробити елементарну річ - звільнити голову САП, який уже рік у своєму кабінеті тільки те й робив, що нищив усі кримінальні провадження, попереджав про обшуки та думав, як врятувати Труханова і багатьох інших фігурантів корупційних скандалів".

"Я не уявляю, як можна було довести до такого, щоб про звільнення Холодницького публічно говорив сам посол США", - додав він.

Шабунін нагадав, що "Центр протидії корупції" вже оприлюднив список топ-справ, які навмисне "ховав голова САП".

"Теперішня політична еліта буде зберігати Холодницького на його місці якомога довше, незважаючи на заяву посла США. З тієї причини, що саме САП блокує передачу кримінальних справ до суду. Один із прикладів - пан Демчина, підозру якому не підписує Холодницький уже більш ніж півроку. Тому збереження Холодницького на посаді - це питання особистої безпеки влади. Вони будуть робити все, щоб максимально довго утримати його на посаді. А нам це буде коштувати максимально дорого, оскільки наші кредитори просто не будуть давати нам гроші, які розкрадають тут", - вважає він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram