ГоловнаПолітика

Апеляційний суд повернув справу Януковича в Оболонський райсуд для виправлення і роз'яснення

На вирок подано п'ять апеляцій.

Апеляційний суд повернув справу Януковича в Оболонський райсуд для виправлення і роз'яснення
Фото: facebook/Sergiy Karazy

Київський апеляційний суд повернув справу екс-президента Віктора Януковича в Оболонський райсуд Києва для виправлення помилок і роз'яснення вироку. Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначено, що 5 березня колегія суддів Апеляційного суду ухвалила повернути матеріали справи Януковича в суд першої інстанції.

26 лютого Оболонський суд повідомив, що станом на останній день терміну оскарження вироку В. Януковичу, а це було 25 лютого, подали 5 апеляцій.

Адвокати з об'єднання "Авер Лекс" Богдан Біленко й Андріана Фозекош просять скасувати вирок і призначити новий судовий розгляд в суді першої інстанції. Їхні колеги Віталій Сердюк та Ігор Федоренко просять апеляційний суд додатково допитати 48 свідків, вирок скасувати, а кримінальне провадження щодо Януковича закрити; також скасувати арешти на майно, ухвалені в рамках кримінального провадження.

Захисник Олександр Горошинський у своїй скарзі просить скасувати вирок, а кримінальне провадження щодо Януковича закрити. Адвокат Олександр Байдик просить змінити вирок, виключивши з нього посилання на певні докази і обставини. Державний захисник Юрій Рябовол просить скасувати вирок і виправдати екс-президента.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram