ГоловнаПолітика

У Росії військовополонених українських моряків відправлять на психолого-психіатричну експертизу

Захист наполягає на присутності адвоката під час проведення такої експертизи.

У Росії військовополонених українських моряків відправлять на психолого-психіатричну експертизу
Адвокат Николай Полозов
Фото: nb-licantrop.livejournal.com

Російський суд виніс постанову про проходження трьома українськими військовополоненими моряками психолого-психіатричної експертизи. Протягом найближчих двох тижнів такі постанови збираються винести щодо всіх полонених моряків, повідомив адвокат Микола Полозов.

За його словами, у вівторок, 5 березня відбулися слідчі дії щодо трьох військовополонених українських моряків: Сергія Цибізова, Романа Мокряка, Юрія Без'язичного.

"Під час слідчих дій військовополонені та їхні адвокати були ознайомлені з постановою про призначення амбулаторної психолого-психіатричної експертизи. Щодо кожного військовополоненого захистом було заявлено, що 3-тя Женевська конвенція від 12.08.1949 "Про поводження з військовополоненими" не передбачає проведення щодо військовополонених будь-яких психолого-психіатричних експертиз", - написав Полозов у Facebook.

Крім того, адвокати вказали, що якщо всупереч положенням норм міжнародного права ця експертиза буде проводитися, то вони наполягають на забезпеченні присутності адвоката під час її проведення.

"Норми законодавства РФ допускають присутність адвоката під час проведення такої експертизи", - додав він.

За словами Полозова, протягом найближчих двох тижнів слідство планує ознайомити з постановами про призначення експертизи всіх військовополонених та їхніх захисників.

Раніше повідомлялося, що адвокати захоплених Росією українських моряків готують індивідуальні скарги в ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram