ГоловнаПолітика

ПЦУ звернулася в ООН і ОБСЄ через тиск на українську церкву в Криму

У документі йдеться про "безпрецедентне і цинічне затримання" архієпископа Климента.

ПЦУ звернулася в ООН і ОБСЄ через тиск на українську церкву в Криму
Митрополит ПЦУ Епифаний
Фото: пресс-служба президента

Православна церква України звернулася до організації Об'єднаних Націй та Організації з безпеки і співробітництва в Європі через тиск на українську церкву в анексованому Криму.

Про це йдеться у зверненні Синоду ПЦУ.

У документі йдеться про "безпрецедентне і цинічне затримання" архієпископа Сімферопольського і Кримського ПЦУ Климента, яке напередодні відбулося в Сімферополі. Також Синод згадує про спроби російської влади в Криму відібрати приміщення, в якому розташований Кафедральний собор святих Володимира і Ольги у Сімферополі.

"Враховуючи ці погрози і постійний тиск на духовенство і вірних нашої Церкви на окупованих Росією українських територіях Донбасу та Криму, звертаємося до Організації Об'єднаних Націй, Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), до країн-гарантів "Мінського процесу", до Європейського Союзу і взагалі до всіх демократичних країн, міжнародних і міжконфесійних інституцій із закликом вплинути на тих, від кого на цих територіях залежить ухвалення рішень, для того, щоб припинити ескалацію нападів на нашу церкву", - йдеться у зверненні ПЦУ.

Як повідомлялося, в неділю вдень у Сімферополі архієпископ Климент був затриманий і скерований у відділення поліції. Климента затримали в автобусі на виїзді з півострова під приводом "вкрадених з церкви речей". Омбудсмен Людмила Денісова вважає причиною затримання Климента його заплановану поїздку в СІЗО м. Ростов-на-Дону для відвідування там українського політв'язня Павла Гриба.

Увечері в неділю архієпископа Климента відпустили, але адміністративну справу проти нього не закрито.

Раніше в ПЦУ заявили про загрозу депортації священиків і конфіскації храмів на користь "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram