ГоловнаПолітика

"Нацдружини" готуються застосовувати силу проти фальсифікаторів на виборах

У штабі націоналістів очікують "найбрудніших виборів".

"Нацдружини" готуються застосовувати силу проти фальсифікаторів на виборах
Фото: Макс Требухов

Спостерігачі на президентських виборах від "Національних дружин" не виключають застосування сили на виборчих дільницях у разі фальсифікацій. Про це сьогодні заявив прес-секретар руху Ігор Вдовін, пише "Радіо Свобода".

"Якщо правоохоронці будуть закривати очі на відверті правопорушення і не захочуть їх фіксувати, то ми будемо робити те, що заявив наш командир", - сказав спікер.

За його твердженнями, силу в "Нацдружинах" можуть застосувати не щодо членів комісій, а щодо "випадкових людей, які можуть робити вкидання бюлетенів, приводити на виборчі дільниці агітаторів".

"Ми вирішили йти спостерігачами, тому що ми вважаємо, що це будуть одні з найбрудніших виборів", - стверджує Вдовін.

Він додав, що "Національні дружини" братимуть участь у спостереженні за виборами, "щоб сприяти незалежному волевиявленню українських громадян".

Нагадаємо, раніше командир Нацдружин Ігор Михайленко написав у Telegram, що "якщо за справедливість треба буде дати комусь по морді - ми це зробимо без зволікання". Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що якщо Національні дружини, зареєстровані ЦВК спостерігачами на виборах президента України, будуть брати на себе силові функції, то це буде припинено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram