ГоловнаПолітика

Підготовче засідання у справі Савченко-Рубана призначено на 13 березня

Справу розгляне Солом'янський районний суд Києва.

Підготовче засідання у справі Савченко-Рубана призначено на 13 березня
Надежда Савченко и Виктор Рубан на заседании суда в Чернигове
Фото: Віра Курико

Солом'янський районний суд Києва 13 березня проведе підготовче засідання у справі депутата Верховної Ради Надії Савченко і голови організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, обвинувачених у тероризмі. Про це написав адвокат Валентин Рибін на своїй сторінці у Фейсбуці.

До суддівської колегії увійшли судді Сергій Агафонов, Ада Педенко та Олена Курова. Початок засідання - о 14:00

Нагадаємо, в лютому Верховний Суд передав справу Савченко і Рубана для розгляду до Солом'янського районного суду Києва. Спочатку справу розподілили для розгляду в Слов'янську, потім перевели в Чернігівську область.

14 лютого Чернігівський райсуд задовольнив заяву адвокатів Савченко про відвід суддів. У зв'язку з відсутністю можливості зібрати новий склад суду справу Савченко-Рубана було скеровано до Чернігівського апеляційного суду для визначення підсудності. 15 лютого Чернігівський Апеляційний суд переспрямував питання про підсудність справи до Верховного Суду.

Прокуратура клопотала про те, щоб справа слухалася в суді на території Харківської області, яка межує з Донецькою областю, де відбувалися події, інкриміновані підозрюваним. Сторона захисту просила Верховний суд скерувати справу до Печерського районного суду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram