ГоловнаПолітика

Міністерство внутрішніх справ посилило охорону на своїй території

Набув чинності листопадовий наказ міністра Арсена Авакова.

Міністерство внутрішніх справ посилило охорону на своїй території
Фото: Макс Левин

Охорона міністерства внутрішніх справ України перейшла на новий пропускний режим і тепер перевіряє вміст багажників автомобілів під час в'їзду/виїзду на територію міністерства. Про це йдеться в наказі МВС від 23 листопада 2018 року, який набув чинності 22 лютого.

Правила пропускного режиму доповнено пунктом, згідно з яким у разі проведення мирних зібрань на території, прилеглій до апарату міністерства (вул. Богомольця, 10, Київ), для забезпечення охорони публічної безпеки та порядку на місці проведення таких заходів можуть залучатися поліцейські роти охорони з метою недопущення проникнення сторонніх осіб на територію апарату МВС.

Також дозволено у разі масових акцій протесту біля будівлі МВС пропускати на територію міністерства бійців Нацгвардії та співробітників Нацполіції без пропусків за усним дозволом міністра або його заступників.

Автомобілі, які в'їжджають і виїжджають на територію МВС, підлягають огляду, а у разі відмови водія від надання документів та здійснення поверхневої перевірки транспортного засобу (зокрема багажного відділення), забороняється їх заїзд або виїзд з території апарату МВС.

Нагадаємо, сьогодні на полігоні Нацгвардії під Києвом правоохоронці розпочали спільні навчання з охорони громадського порядку на виборах президента 31 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram