ГоловнаПолітика

У "справі Мартиненка" завершили дослідження доказів в епізоді з "Енергоатомом"

На наступному судовому засіданні візьмуться за "СхідГЗК".

У "справі Мартиненка" завершили дослідження доказів в епізоді з "Енергоатомом"
Фото: Lb.ua

Шевченківський районний суд Києва, де розглядають так звану "справу Мартиненка", 5 березня завершив дослідження доказів в епізоді про розкрадання коштів "Енергоатому" і на наступному засіданні перейде до другого епізоду - про розкрадання коштів "СхідГЗК".

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Наступне засідання призначили на 12 березня.

Перший епізод стосується привласнення коштів "Енергоатому" за контрактом на постачання обладнання від чеської компанії Skoda JS і контракту між Skoda JS і Bradcrest Investments SA. Сума - 6,4 млн євро.

Обвинуваченими є колишній народний депутат Мартиненко і Валерій Васильков, колишній директор ПП "Атомкомплект".

Другий епізод стосується заволодіння 17,28 млн доларів ДП "СхідГЗК" шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH.

Звинувачують Мартиненка, топ-менеджера "Нафтогазу" Сергія Перелому, голову ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) Руслана Журила, голову "СхідГЗК" Олександра Сорокіна і заступника директора держконцерну "Ядерне паливо" Володимира Богданця.

Нагадаємо, що справу про "Енергоатом" порушили ще в грудні 2015 року. Паралельно розслідували справу про розкрадання на Східному ГЗК. У листопаді 2017 року їх об'єднали в одне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram