ГоловнаПолітика

"Нацкорпус" в ультимативній формі зажадав заарештувати Гладковських

"Якщо нас не почують, ми всі разом побачимося 9 числа на Майдані".

Група націоналістів з "Національного корпусу" в неділю вийшла на пікет будинку Ігоря Гладковського, сина першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, в Козині під Києвом.

Націоналісти вимагають взяти під варту Гладковських і заарештувати їх майно, оскільки вважають їх причетними до розкрадання оборонного бюджету, повідомляє кореспондент LB.ua. "Ми сьогодні прийшли з чіткими вимогами. По-перше, ми хочемо, щоб президент виконував свої обіцянки, ми хочемо побачити відрубані руки Свинарчуків і всіх тих, хто розкрадав країну в тяжкі часи ... Якщо нас не почують, ми всі разом побачимося 9 числа на Майдані, і нас буде в десять разів більше", - заявили на акції.

Прес-секретар "Нацкорпусу" повідомив, що будинок сина Гладковського взяла під охорону Нацгвардія.

Фото: facebook.com / Руслан Чернишов

Пікет пов'язаний з журналістським розслідуванням телепередачі "Наші гроші", що вийшла 25 лютого.

Перед акцією Олег Гладковський зробив заяву, в якій заявив, що радикалів найняли його опоненти.

"Справу, в якій фігурує мій син, яка, очевидно, була штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів і продана за 30 срібняків, намагаються використовувати у виборчій кампанії. Моїм опонентам, як я бачу, не цікаво неупереджене розслідування НАБУ, і тому вони привертають радикальні організації до вуличних акцій і посилають їх атакувати будинок мого сина", - цитує цю заяву агентство "Інтерфакс-Україна".

Метою акції, на його думку, є картинка для ЗМІ.

"Я написав заяву про звільнення з посади на час слідства, а мій син повністю співпрацює з правоохоронними органами для розслідування оприлюдненої інформації. Ми просимо припинити насильство на нашу сім'ю і на слідство. Ми підтримуємо максимальну прозорість цієї справи для суспільства, парламентського і міжнародного контролю", - заявив Гладковський.

Нагадаємо, в розслідуванні "Наших грошей" стверджується, що державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозилися контрабандою, їх якість не перевірялася, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування засноване на листуванні, яку злило редакції анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Один з фігурантів розслідування Ігор Гладковський назвав його фейком, але незважаючи на це його батько Олег Гладковський відсторонений від посади першого заступника секретаря РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram