ГоловнаПолітика

Жванецький отримав від Путіна орден за заслуги перед Вітчизною

Сатирик пояснив, чому не відмовився від нагороди.

Жванецький отримав від Путіна орден за заслуги перед Вітчизною
Фото: www.podvalchik.ru

Президент Російської Федерації Володимир Путін нагородив одеського сатирика Михайла Жванецького орденом "За заслуги перед вітчизною" III ступеня.

Як прописано в указі про вручення ордена, сатирика нагороджують "за великий внесок у розвиток вітчизняної культури і мистецтва, багаторічну плідну діяльність".

У листі виданню "Гордон" Жванецький заявив, що прийняв нагороду від Путіна, оскільки все життя пише тільки про Одесу.

"І ще раз: мені дали орден за мої розповіді про Одесу, і я його прийняв. Як мій тато-лікар прийняв у Одесі орден Трудового червоного прапора. Одеса - моя маленька країна", - зазначив він.

6 березня Михайло Жванецький відсвяткує 85-річний ювілей, а в наступні два тижні планує їздити з концертами по Україні - Запоріжжя (12 березня), Дніпро (14 березня), Київ (16 березня) й Одеса (21 березня).

1999 року Михайло Жванецький отримав звання народний артист України, а через 13 років Жванецького визнали народним артистом Російської Федерації. 2009 року, до 75-річчя, Михайло Михайлович уже був нагороджений таким самим орденом, тільки "молодшого", 4 ступеня.

Одеський активіст Сергій Стерненко закликав Жванецького публічно відмовитися від нагороди та звернувся до організаторів, щоб ті скасували заходи з його участю, "або вони зустрінуть протестну реакцію обурених українців".      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram