ГоловнаПолітика

Поплічника олігарха Курченка затримали в Греції за запитом України

Розшукуваний поліцією Євген Калінін звинувачується за трьома статтями.

Поплічника олігарха Курченка затримали в Греції за запитом України
Евгений Калинин
Фото: Enkorr

У Греції за запитом України затримали російського фахівця у сфері енергетики Євгена Калініна. Про це в суботу, 2 березня, повідомляє РИА Новости з посиланням на адвоката затриманого Янніса Рахіотіса.

За словами Рахіотіса, росіянин перебував у службовому відрядженні. Калініна затримали в афінському аеропорту 28 лютого.

Адвокат повідомив, що слухання у справі російського фахівця відбулося в п'ятницю. За рішенням прокурора Калінін буде у в'язниці доти, доки в Грецію не доправлять український запит на екстрадицію.

За словами Рахіотіса, Україна звинувачує росіянина в порушенні податкового законодавства під час роботи в країні.

"Однак ця справа є політичною. Калінін перебуває в списку відомого сайту "Миротворець". Його переслідують за те, що він підтримував колишнього президента України Віктора Януковича", - упевнений адвокат. За словами Рахіотіса, він уже поінформував прокурора про занесення росіянина до списку "Миротворця".

На сайті "Миротворець" зазначено, що Калінін перебуває в розшуку МВС. Датою зникнення вказано 29 травня 2017 року.

Згідно зі списком розшукуваних осіб на сайті МВС, Калініна звинувачують за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 212 (ухилення від сплати податків).

Євген Калінін, колишній виконавчий директор "Східноєвропейської паливно-енергетичної компанії" (СЄПЕК). На Сергія Курченка він працював з 2011 року. У березні 2014 року, коли олігарх-утікач був за запитом Генпрокуратури України оголошений у міжнародний розшук, Калінін звільнився із СЄПЕК.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram