ГоловнаПолітика

Звинувачений у закликах до тероризму російський правозахисник втік в Україну

Віктор Корб не має наміру просити політичного притулку.

Звинувачений у закликах до тероризму російський правозахисник втік в Україну
Виктор Корб
Фото: ВОмске

Звинувачений в закликах до тероризму житель Омська Віктор Корб покинув Росію і переїхав в Україну. Про це він сам повідомив 1 березня в ефірі програми "Обличчям до події", передає Радіо Свобода.

За словами Корба, в Росії він переслідується в справі про публічні заклики до здійснення терористичної діяльності. Зараз він перебуває в Києві, де має намір оформити посвідку на проживання.

Правозахисник розповів, що, приймаючи рішення про переїзд, він порушив підписку про невиїзд. Корб стверджує, що повернення в Росію становить для нього небезпеку. Він заявив, що не має наміру просити політичного притулку в Україні.

Кримінальну справу проти Корба було порушено 18 травня 2018 року. Його звинуватили в пропаганді тероризму через публікацію останнього слова блогера Бориса Стомахіна, раніше засудженого на 7 років позбавлення волі за заклики до тероризму.

Сам Корб заявив, що "ніколи не висловлював підтримки тероризму і не давав жодної своєї оцінки з цього приводу". У квартирі правозахисника відбувся десятигодинний обшук. У Корба і його сім'ї вилучили всю техніку, в тому числі мобільні телефони.

Як повідомлялося, інженер-механік з Твері Андрій Бубеєв, який в РФ був засуджений на два роки і три місяці за репост публікації в соцмережі "ВКонтакте", переїхав до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram