ГоловнаПолітика

Київський апеляційний суд визначив склад суддівської колегії для апеляцій на вирок Януковичу

Дати розгляду скарг будуть повідомлені додатково.

Київський апеляційний суд визначив склад суддівської колегії для апеляцій на вирок Януковичу
Фото: Сергей Нужненко

Київський апеляційний суд визначив склад колегії для розгляду апеляцій на вирок екс-президенту України Віктору Януковичу у справі про державну зраду, який був винесений Оболонським районним судом Києва.

Як повідомляє прес-служба суду, шість апеляцій адвокатів Януковича розглядатиме суд в складі судді-доповідача Юрія Трясуна, суддів Сергія Новова, Івана Мосендза, Олександра Журавля, Оксани Павленко.

"Інформація про дату призначення апеляційних скарг до судового розгляду буде повідомлена додатково", - зазначається в повідомленні суду.

26 лютого Оболонський суд повідомив, що станом на останній день строку оскарження вироку В.Януковичу, який був 25 лютого, було подано 5 апеляцій.

Адвокати з об'єднання "Авер Лекс" Богдан Біленко та Андріана Фозекош просять скасувати вирок і призначити новий судовий розгляд в суді першої інстанції. Їх колеги Віталій Сердюк та Ігор Федоренко просять апеляційний суд додатково допитати 48 свідків, вирок скасувати, а кримінальне провадження щодо Януковича закрити; також скасувати арешти на майно, прийняті в рамках цього кримінального провадження.

Захисник Олександр Горошинський в своїй скарзі просить скасувати вирок, а кримінальне провадження щодо Януковича закрити. Адвокат Олександр Байдик просить змінити вирок, виключивши з нього посилання на певні докази і обставини. Державний захисник Юрій Рябовол просить скасувати вирок і виправдати екс-президента.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram