ГоловнаПолітика

​Біля посольства Росії в Києві провели акцію з вимогою розслідувати зникнення та викрадення в Криму

Щомісячний пікет влаштували 32-й раз.

Фото: Lb.ua

У Києві під посольством РФ відбулася 32-га акція, присвячена жертвам насильницьких зникнень в окупованому РФ Криму.

Як повідомляє "Крим.Реалії", цього разу її присвятили викраденому 3 березня 2014 року кримчанину Решату Аметову. 

Фото: Lb.ua

"Ми всі пам'ятаємо, що Решат Аметов – перша смерть, яка сталася на території Криму. Це було перше насильницьке зникнення в історії окупованого Криму. Але з того моменту ніхто не веде жодного розслідування", - сказала під час акції координатор громадської ініціативи "КримSOS" Таміла Ташева.

Під час акції активісти демонстрували на ноутбуці кадри, на яких видно обличчя тих, хто викрав Решата Аметова.

Нагадаємо, 15 березня 2014 року в Криму було виявлено тіло убитого Решата Аметова з численними слідами тортур. 3 березня 36-річний активіст пропав після того, як група людей у військовій формі оточила його і повела з площі Леніна в Сімферополі, де він стояв у одиночному пікеті проти окупації Криму Росією. 

Фото: Lb.ua

Підконтрольна Москві влада Криму пообіцяли нагороду за розкриття вбивства кримськотатарського активіста. Однак убивць активіста так і не знайшли.

При цьому ще в грудні 2014 року правозахисники повідомляли, що в Криму встановлено осіб, причетних до викрадення Аметова, але вони не були затримані.

В ООН убивство кримчанина Решата Аметова визнали стратою. 

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram