ГоловнаПолітика

САП відправила під суд двох фігурантів справи Мартиненка

Обвинувачені переховувалися від слідства і були оголошені в розшук.

САП відправила під суд двох фігурантів справи Мартиненка
Специализированная антикоррупционная прокуратура
Фото: Прямий

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, яких звинувачують у заволодінні коштами держпідприємства "Енергоатом" за контрактом з чеською "Шкодою" на суму 6 400 777,5 євро.

Про це повідомляє прес-служба САП у Фейсбуці.

Відзначають, що обвинувачені особи переховувалися від органу досудового розслідування і були оголошені в розшук, але згодом їх затримали і доставили в суд.

"Вказаний злочин було скоєно організованою групою осіб, обвинувальний акт щодо яких уже слухається колегію суддів Шевченківського суду у справі № 761/18763/18, а факти неправомірних дій посадових осіб чеської компанії і подальшої легалізації коштів, якими заволоділи учасники групи, поки що розслідують компетентні органи Чеської Республіки та Швейцарської Конфедерації", - йдеться в повідомленні.

Зараз обвинувальний акт за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК спрямований до Шевченківського райсуду міста Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, колишнього депутата Ради Миколу Мартиненка підозрюють в організації двох схем розкрадання 6,4 млн євро в НАЕК "Енергоатом" і 17,2 млн доларів на Східному ГЗК. Окрім кримінального провадження в Україні, схему Мартиненка розслідують правоохоронні органи Чехії, Швейцарії та Австрії.

У жовтні минулого року одного з фігурантів "справи Мартиненка" заарештували з правом застави в розмірі 2,4 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram