ГоловнаПолітика

Нацполіція розслідує, хто дав гроші на заставу кандидату Юрію Тимошенку

Справу порушено за статтею "перешкоджання здійсненню виборчого права".

Нацполіція розслідує, хто дав гроші на заставу кандидату Юрію Тимошенку
Юрий Тимошенко
Фото: YouTube

Національна поліція веде розслідування щодо кандидата в президенти Юрія Тимошенка.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми" з посиланням на Нацполіцію.

"Ми ведемо розслідування щодо одного з кандидатів в президенти, заставна сума якого була наповнена пожертвами ряду приватних осіб, і потім з'ясовується, що ці приватні особи про це нічого не знали", - раніше повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Пізніше в Нацполіції офіційно повідомили "Схемам", що Аваков говорив про Юрія Тимошенка.

"Зараз, за даними Нацполіції, слідчі розслідують кримінальне провадження, в якому йдеться про можливий обман виборців, у тому числі "шляхом можливого фіктивного надання коштів 12 громадянами України" кандидату Юрію Тимошенко на заставу. Стаття - перешкоджання здійсненню виборчого права", - зазначають журналісти.

Сам Тимошенко в коментарі заявив, що вважає це розслідування політичним переслідуванням.

"Відомо, що відкрили провадження і тиск, сильний тиск, він почався ще задовго до висунення... І це почалося навіть у "Народному фронті". І коли вони почули, що я вирішив десь там, не погодивши свої дії, висуватися - балотуватися - вони відразу почали мене залякувати", - стверджує кандидат у президенти.

Юрій Тимошенко - народний депутат, нині позафракційний. Раніше був у "Народному фронті". Він - кандидат у президенти України. У той самий час лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає його висунення на посаду глави держави політичною технологією Петра Порошенка, спрямованою проти неї.

Раніше повідомляли, що троє кандидатів у президенти ще не відкрили рахунки виборчих фондів. Один з них - нардеп Юрій Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram