ГоловнаПолітика

Луценко анонсував вручення підозр у справі про розкрадання в оборонному секторі

Підозру буде вручено підприємству, яке переводило кошти в готівку, не сплачуючи при цьому податків.

Луценко анонсував вручення підозр у справі про розкрадання в оборонному секторі
Фото: Макс Требухов

Підозри всім винним у несплаті податків під час продажу комплектуючих ДК "Укроборонпром" Генеральна прокуратура пред'явить наступного тижня.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає телеканал "Прямий".

"Я планую наступного тижня пред'явити підозру всім винним і показати суспільству, що ця фірма, як і десятки до неї буде відповідати згідно з чинним законодавством. Підозра буде вручена тому підприємству, яке переводило зароблені кошти в готівку, не сплачуючи при цьому жодних податків. І саме це підприємство буде суб'єктом підозри", - сказав генпрокурор.

Він додав, що ще раніше від Генпрокуратури НАБУ з 2016 року веде справу щодо цієї самої фірми.

Раніше сьогодні Рада уповноважила ТСК розслідувати факти розкрадання в оборонній сфері. Пропонується також провести публічне засідання правоохоронців і чиновників, імена яких були оприлюднені в ЗМІ.

Нагадаємо, 25 лютого вийшло розслідування про те, як державні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозилися контрабандою, їх якість не перевірялася, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток "дерибанили" між учасниками схеми.

У розслідуванні йдеться, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор, його друг і безнес-партнер Віталій Жуков, а також Андрій Рогоза з 2016 року продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські угоди і давало на них згоду.

Розслідування засноване на листуванні, яке "злило" анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів. Син Гладковського Ігор назвав це розслідування фейком, а "Укроборонпром" - маніпуляцією і диверсією.

Порошенко призупинив повноваження Гладковського на час розслідування на його прохання і просить правоохоронців перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram