ГоловнаПолітика

Рада внесла перші зміни в держбюджет-2019

Парламент вніс зміни для фінансування територіальних громад.

Рада внесла перші зміни в держбюджет-2019
Рада внесла изменения в госбюджет-2019
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада внесла перші зміни в держбюджет-2019 для фінансування територіальних громад, у яких через воєнний стан не відбулися вибори.

Документ підтримали 227 депутатів, передає РБК-Україна.

Потреба у змінах виникла через скасування перших виборів у 45 тергромадах, а також виборів місцевих депутатів через воєнний стан у 10 областях наприкінці 2018 року. У Міністерстві фінансів раніше пояснили, що без цих змін не буде можливості профінансувати ці райони, зокрема у сферах освіти і медицини.

Закон передбачає знизити доходи загального фонду держбюджету в частині офіційних трансфертів "Реверсна дотація" на 9,5 млн гривень і знизити на цю суму в загальному фонді видатки споживання за бюджетною програмою "Стабілізаційна дотація".

Також передбачено зменшити в загальному фонді видатки споживання за бюджетною програмою "Базова дотація" на 13,4 млн гривень і збільшити на таку суму загального фонду видатки споживання за бюджетною програмою "Стабілізаційна дотація".

Нагадаємо, торік Центральна виборча комісія скасувала місцеві вибори в об'єднані територіальні громади в регіонах, де було оголошено воєнний стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram