ГоловнаПолітика

НФ пропонує передати матеріали щодо "Укроборонпрому" в уже створену ТСК

Через два тижні ТСК повинна доповісти парламенту про результати.

НФ пропонує передати матеріали щодо "Укроборонпрому" в уже створену ТСК
Фото: nfront.org.ua

"Народний фронт" вимагає негайного і неупередженого розслідування матеріалів щодо зловживання в "Укроборонпромі".

Про це написав керівник фракції Максим Бурбак на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що розробив відповідний проект постанови Верховної Ради.

"Буду пропонувати фракції завтра зареєструвати і проголосувати постанову про негайну передачу матеріалів у вже створеній парламентом ТСК щодо зловживань в секторі безпеки і оборони. З викликом на публічне засідання комісії ГПУ, НАБУ, антикорупційного прокурора, керівництва "Укроборонпрому", Міноборони та інших осіб - фігурантів цього розслідування", - зазначив Бурбак.

Керівник фракції НФ також пропонує провести публічне засідання комісії за участю як членів ТСК, так і антикорупційного комітету, Комітету з правоохоронної діяльності та Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Максим Бурбак додав, що згідно з проектом постанови парламентська ТСК через два тижні повинна доповісти парламенту про результати перевірки.

"Ми хочемо знати правду. Якщо факти підтверджуються, то винні повинні стати підозрюваними в рамках кримінального провадження, а не політичних дискусій напередодні виборів Президента. Якщо факти не підтверджуються - це повинно стати відомо суспільству", - наголосив Бурбак.

"Всі повинні пам'ятати, що Україна воює. Тому будь-які спекуляції на темі боєготовності української армії підривають бойовий дух народу і вигідні ворожій пропаганді", - резюмував керівник фракції.

Раніше "Укроборонпром" відсторонив двох директорів через журналістське розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram