ГоловнаПолітика

Україна вивчає нові юридичні інструмети для звільнення військовополонених моряків, - Клімкін

Міністр відмовився уточнювати деталі нового плану зі звільнення українців.

Україна вивчає нові юридичні інструменти для того, щоб "притиснути Росію" для звільнення українських військовополонених моряків. Відповідну заяву міністра закордонних справ Павла Клімкіна опубліковано в офіційному Твіттері МЗС.

Клімкін наголосив, що Росія грає з українськими моряками і політв'язнями перед виборами як з "розмінною монетою", незважаючи на тиск українських партнерів.

"Хочу сказати, що ми задіяли не тільки офіційні канали, а всі можливі церковні та інші. Тобто неофіційні канали. Все, що можливо, все, що ми маємо, все, що мають наші партнери, зараз задіяно. Росія буде противитися цьому, повторювати свою мантру про якісь судові процеси, це зрозуміло. Ми вивчаємо і нові юридичні інструменти, як притиснути Росію. У нас є ідеї. Найближчим часом ви про це почуєте, ми до цього готуємося і попереджати Росію сьогодні перед камерами, звичайно, не будемо", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер заявив, що Росія повинна негайно звільнити українських моряків, захоплених під час атаки РФ в Чорному морі в листопаді 2018 року.

20 лютого Комітет постійних представників ЄС включив у чорний список вісім росіян за агресію РФ в Керченській протоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram