ГоловнаПолітика

НАБУ знало частину фактів, оприлюднених журналістами в розслідуванні стосовно "Укроборонпрому"

Для розслідування інших обставин порушено кримінальне провадження.

НАБУ знало частину фактів, оприлюднених журналістами в розслідуванні стосовно "Укроборонпрому"
Фото: ukroboronprom.com.ua

Національне антикорупційне бюро заявило, що журналістське розслідування стосовно "Укроборонпрому" стало підставою для кримінального провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу - розкрадання.

"Встановлено, що частина описаних подій уже досліджується в рамках досудових розслідувань, які здійснюють детективи НАБУ. Щодо інших фактів можливого заволодіння грошовими коштами державних підприємств і державного бюджету України, вчиненого організованою групою в особливо великих розмірах, то 26.02.2019 детективи НАБУ внесли відомості в ЄРДР і порушили досудове розслідування", - йдеться у фейсбуці НАБУ.

Нагадаємо, 25 лютого 2019 року вийшло розслідування про те, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їх якості не перевіряли, й іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування ґрунтується на листуванні, яке злило редакції анонімне джерело 2018 року. Там вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Один з фігурантів розслідування Ігор Гладковський назвав його фейком, але, незважаючи на це, його батько Олег Гладковський відсторонений від посади першого заступника секретаря РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram