ГоловнаПолітика

Київський суд відмовився заочно заарештувати екс-голову Держлісагентства Сівця

Колишньому чиновнику закидають отримання хабарів на суму понад 140 млн гривень.

Київський суд відмовився заочно заарештувати екс-голову Держлісагентства Сівця

Солом'янський районний суд Києва 13 лютого відмовився обрати колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів Віктору Сівцю запобіжний захід у вигляді заочного утримання під вартою.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Клопотання про заочний арешт Сівця надійшло від НАБУ, яке розслідує стосовно колишнього чиновника і його дружини Марини Журавльової провадження за ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей), ч. 4 ст. 368 (хабарництво).

"Голова Державного агентства лісових ресурсів України в період з лютого 2011 року по лютий 2014 року на розрахункові рахунки Mega-Commerce Limited, Meganon-Commerce LLP і Faraday&Co SA шляхом вимагання від представників компаній Uniles SRO, Baltic Wood spolka akcyjna, Confana Indutries Srl і Grup Ağaç отримав неправомірну вигоду у сумах 3 млн 695 тис. доларів США та 10 млн 829 тис. євро, що в перерахунку за курсом Національного банку України на дату отримання становить 144 млн 717 тис грн, і надалі під виглядом проведення нібито законних фінансово-господарських операцій її легалізував шляхом перерахування на розрахункові рахунки компаній Vestera Group SA і Willora Company Inc", - йдеться в матеріалах слідства.

У травні 2016 року Сівцю склали повідомлення про підозру і оголосили в розшук.

Надалі було встановлено, що Сівець є громадянином Росії щонайменше з 2000 року і проживає в Москві.

Незважаючи на це, суд відмовив НАБУ в заочному арешті, тому що не побачив доказів того, що підозрюваний перебуває в міжнародному розшуку і взагалі отримував повідомлення про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram