ГоловнаПолітика

ЦВК розглянула заяву Гриценка про доступ до Держреєстру виборців, але відмовила в її задоволенні

Комісія виконала рішення Верховного Суду.

ЦВК розглянула заяву Гриценка про доступ до Держреєстру виборців, але відмовила в її задоволенні
Фото: 112

Центральна виборча комісія розглянула заяву кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка щодо доступу до Державного реєстру виборців, виконавши рішення Верховного суду від 19 лютого, але відмовила в її задоволенні.

Про це інформує прес-служба ЦВК.

Повідомляється, що на засіданні у вівторок комісія повторно відмовила Анатолію Гриценку в задоволенні цієї заяви, оскільки не вбачає правових підстав для внесення змін в Порядок передавання електронної копії бази даних державного реєстру виборців фракціям Верховної Ради та кандидатам у президенти.

У своїй заяві Анатолій Гриценко просив ЦВК внести зміни до постанови комісії від 26 березня 2014 року, щоб кандидат у президенти України міг ознайомитися з електронною копією бази даних Держреєстру виборців за межами будівлі ЦВК без доступу третіх осіб.

Представник Гриценка у ЦВК Руслан Чорнолуцький у коментарі Інтерфакс-Україна зазначив, що саму постанову ЦВК від 26 березня 2014 року тепер буде оскаржено в адміністративному суді.

"Перед тим, як йти в загальному порядку до Окружного адміністративного суду Києва, ми вирішили все-таки дати ЦВК можливість добровільно змінити цей пункт. Оскільки там відмовили, то буде реалізовано право звернення з боку Гриценка про визнання пункту 3.5 постанови незаконним і таким, що суперечить закону про вибори президента", - наголосив Чорнолуцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram