ГоловнаПолітика

Тимошенко зустрілася з президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ

Лідер "Батьківщини" обговорила з Джорджем Церетелі загрозу фальсифікації виборів в Україні.

Тимошенко зустрілася з президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ
Тимошенко встретилась с президентом Парламентской Ассамблеи ОБСЕ
Фото: ba.org.ua

Кандидат у президенти України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко обговорила загрозу фальсифікації виборів з президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ Джорджем Церетелі.

Про це повідомляють на сайті політсили.

Тимошенко підкреслила, що український народ має право на чесні вибори, а "Батьківщина" буде захищати результати волевиявлення людей і не допустить фальсифікацій.

"Український народ заплатив важку ціну за те, щоб жити в демократичній країні. Ми заслужили право на чесний вибір і чесні вибори. Шкода, що після Помаранчевої революції, де люди захищали своє право обирати, після Революції гідності, де український народ став на захист європейських цінностей, ми знову говоримо про спотворення волевиявлення людей", - заявила Тимошенко.

Вона також розповіла представникам Асамблеї про "фальсифікації виборів чинною владою". Зокрема, про збільшення реєстру виборців, "підкуп людей через фінансові піраміди, які очолює оточення президента", пряму роздачу бюджетних грошей через субвенції місцевим бюджетам, не передбачені в держбюджеті, реєстрацію 44 кандидатів, серед яких реальними є лише третина та ін.

Тимошенко подякувала Парламентській асамблеї ОБСЄ за підтримку територіальної цілісності України і її демократичних устремлінь.

Церетелі, зі свого боку, зазначив, що ПА ОБСЄ зацікавлена в забезпеченні демократичних стандартів під час проведення президентської кампанії, а "чесні демократичні вибори важливі для світу і, перш за все, для народу України".

Окрім того, за його словами, територіальна цілісність України для Асамблеї завжди залишатиметься в центрі уваги.

Тимошенко зазначила, що "Батьківщина" буде захищати результати президентських виборів разом з іншими демократичними кандидатами, які підписали Меморандум за чесні вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram