ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про DDoS-атаки на ЦВК з боку Росії

За словами президента, атаки відбулися 24-25 лютого.

Порошенко заявив про DDoS-атаки на ЦВК з боку Росії
ЦИК
Фото: 112

Президент Петро Порошенко заявив, що Центральна виборча комісія 24 і 25 лютого зазнала DDoS-атак з боку Російської Федерації.

Про це він розповів під час зустрічі з представниками IT-індустрії у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У РНБО розробили механізми захисту разом зі Службою безпеки України та поліції Департамент... з кіберзахисту Центральної виборчої комісії спільно з нашими американськими партнерами, оскільки вчора і позавчора відбулися кібератаки з боку Російської Федерації", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, в січні кіберполіція заявила про постійні атаки на сервери ЦВК і комп'ютери членів комісії.

Улітку 2018 року попередній голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський скаржився, що ЦВК має потребу в сучасному обладнанні для захисту виборів від хакерів, але не може "достукатися" до Верховної Ради. Після призначення нового складу ЦВК, в листопаді 2018 року, Рада виділила 49,66 млн гривень на захист інформаційних ресурсів комісії. Тоді ж Центрвиборчком отримав обладнання і програмне забезпечення, надане координатором проектів ОБСЄ в Україні, з метою посилення захисту від кіберзагроз.

22 травня 2014 року напередодні виборів президента інформаційні ресурси ЦВК зазнали хакерської атаки. СБУ заявила, що комп'ютерний вірус 25 травня, в день виборів, мав би знищити всю базу даних на сервері ЦВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram