ГоловнаПолітика

Синод РПЦ звинуватив Україну в намірі ліквідувати УПЦ МП

Російські священики заявили про гоніння в Україні.

Синод РПЦ звинуватив Україну в намірі ліквідувати УПЦ МП
Фото: pravmir.ru

Синод Російської православної церкви звинуватив владу України в намірі ліквідувати Українську православну церкву Московського патріархату.

Про це йдеться в спеціальній заяві Синоду РПЦ від 26 лютого.

"Верховною Радою України прийнято і набули чинності дискримінаційні закони, мета яких - позбавити Українську православну церкву [Московського патріархату] її назви і легалізувати практику захоплень її храмів і монастирів. Віруючі канонічної церкви упосліджені і в інших правах: її духовенство позбавлене можливості повноцінно опікуватися військовослужбовцями, працівниками правоохоронних органів, в'язнями. Стає все більш очевидно, що метою представників чинної державної влади є ліквідація Української православної церкви [Московського патріархату]", - заявили в Синоді.

Російська церква закликала помісні церкви підтримати "гнану" УПЦ МП, а світова спільнота - відреагувати на ситуацію з православними церквами в Україні.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко неодноразово повторював, що держава гарантує свободу віросповідання тим українцям, які вирішать залишитися в складі УПЦ МП, яка перебуває в єдності з Російською церквою.

При цьому держава вимагає від УПЦ МП внести зміни у свою назву і статут згідно з новою редакцією закону "Про свободу совісті та релігійні організації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram