ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала почати процедуру імпічменту Порошенка

Розслідування журналістів, на думку політика, показало, що діяльність підконтрольного президентові підприємства підриває суверенітет країни.

Тимошенко закликала почати процедуру імпічменту Порошенка
Фото: стопкадр видео

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала почати процедуру імпічменту Президента Петра Порошенка. Про це вона заявила в оточенні депутатів фракції, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, передає кореспондент LB.ua.

«Ми оголошуємо, що з усіма іншими фракціями, хто підтримує нас, ми починаємо процедуру імпічменту Президента. Ми звертаємося до всіх депутатів, хто має честь і совість, щоб поставити на місце злочинні угруповання», - заявила вона.

Тимошенко звернулася до всіх ЗМІ та міжнародних представництв, які працюють в Україні, до всього народу України.

«Учора сталася екстраординарна подія: журналісти-розслідувачі два роки спостерігали за тим, як президент і його оточення торгують на крові. Вчора вони випустили великий і доказовий матеріал, який показує, як через «Ленінську кузню», підконтрольну президентові, завозили контрабандою запчастин з РФ - країни-агресора. З відкатами і обвалом грошей за цінами у два і чотири рази дорожче, ніж навіть вони купували. І ці поламані запчастини постачали на українські оборонні заводи, використовували для нашої української техніки, чим підривали обороноздатність нашої армії і санкції проти РФ. Найголовніше - на чолі цієї піраміди стояв президент України. Разом з ним - пан Гладковський, який очолює "Укроборонпром", і його син, друзі сина», - нагадала вона.

Голова «Батьківщини» вважає, «коли президент говорить про патріотизм, - це фейк, він руйнує Україну. Ми вважаємо, що це підпадає під ст.111 Кримінального кодексу України - це «державна зрада», яка навмисне скоєна громадянином України для підриву суверенітету, територіальної цілісності та обороноздатності України. По суті, це сприяння ворогові в процесі знищення армії. Це підсудна справа», - зазначила вона.

Оновлення. Тимошенко почала збирати підписи під постановою про початок імпічменту Порошенка.

«Я першою ставлю підпис під проектом постанови... Нам потрібно створити тимчасову слідчу комісію для початку процедури імпічменту президента за фактом державної зради і заподіяння збитку обороноздатності і армії України», - заявила вона.

Фото: Анна Стешенко

Тимошенко зазначила, що проект постанови зареєструють у парламенті «до кінця дня».

Голова «Батьківщини» закликала народних депутатів інших фракцій підписати документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram