ГоловнаПолітика

Депутат Берегівської міськради Закарпаття пред'явила прикордонникам угорський паспорт

Кароліна Дорчі намагалася довести законність ввезення "євробляхи".

18 лютого на пункті пропуску "Лужанка" під час проходження процедури митного оформлення були виявлені порушення митного законодавства депутатом Берегівської міської ради, головою фракції "КМКС- партії угорців України" в міській раді Дорчі Кароліною Дюлівною.

Про це пише Анонс Закарпаття.

Згідно з повідомленням, порушення стосувалися порядку ввезення на територію України транспортного засобу на іноземній реєстрації.

Під час словесної перепалки між Кароліною Дорчі і співробітниками ДФС України остання, мотивуючи нібито правомірність ввезення нею іноземного автомобіля, повідомила митникам, що вона громадянка Угорщини і пред'явила паспорт громадянки зазначеної країни серії ВН № 653834 на ім'я Darcsi Karolina.

Як стало відомо, 26 лютого Берегівський суд повинен розглянути адміністративний протокол, складений прикордонниками.

Нагадаємо, у вересні цього року в інтернеті з'явилося відео, в якому українцям надають угорське громадянство з проханням не повідомляти про це владі. Люди на відео на тлі угорського прапора зачитували текст присяги громадянина Угорщини. Потім угорський дипломат закликав їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

4 жовтня консул Угорщини в Береговому був оголошений персоною нон-грата, у відповідь Угорщина заявила про висилку українського консула.

У грудні минулого року повідомлялося, що Угорщина припинила видавати паспорти представникам нацменшин в своїх консульствах в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram