ГоловнаПолітика

У АРМА заявили про тиск з боку власників арештованого майна

У АРМА заявили про тиск з боку власників арештованого майна
Фото: Варвара Свеженцева

Національне агентство з розшуку та управління активами повідомило про постійний тиск і опір з боку власників арештованого майна. Про це заявив голова агентства Антон Янчук, передає Радіо Свобода.

"Опір представлено комплексом заходів. Як правило, це юридичні диверсії, фізичний опір - безпосередня протидія в доступі до активів, і третій елемент - це медійна площина: потужний резонанс перекручених обставин і спотвореної інформації. Це такий собі "мікс", який застосовується дуже часто з боку власників та пов'язаних осіб, хоча на моє особисте переконання, в цьому немає ніякого сенсу", - заявив він.

Янчук також зазначив, що АРМА не може відмовитися від виконання своїх функцій незалежно від того, який потужний тиск має власник майна. Подібна відмова не передбачена законодавством.

"АРМА не є центром прийняття рішень. Ми отримуємо повідомлення від правоохоронців про розшук, ми отримуємо поштою судові рішення про передання активів в управління ... У власника є завжди право оскаржити в суді арешт майна. Будь-якого іншого повороту подій не може бути", - наголосив Янчук.

Раніше повідомлялося, що АРМА вирішило в березні оприлюднити перелік всіх арештованих активів, переданих агентству в управління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram