ГоловнаПолітика

Суд відмовився припиняти розшук екс-мера Черновецького за клопотанням адвокатів

За даними захисту, місцезнаходження Черновецького встановлено - він в Ізраїлі.

Суд відмовився припиняти розшук екс-мера Черновецького за клопотанням адвокатів
Фото: ridus.org

Захист колишнього мера Києва Леоніда Черновецького заявляє про наявність у нього громадянства Ізраїлю з 1994 року і просить Генеральну прокуратуру припинити його розшук. Про це йдеться в матеріалах суду.

Захист екс-мера в 2018 році подав заяву в Генпрокуратуру з проханням припинити розшук Черновецького, але прокурор відмовив у цьому клопотанні.

У листопаді 2018 року Печерський районний суд Києва відмовився відкривати провадження за скаргою адвокатів політика на дії Генпрокуратури.

Адвокати вважають помилковими дані, викладені в постанові прокурора про оголошення в розшук Черновецького, а саме інформацію про неможливість встановити його місцезнаходження.

"Більш того, Черновецький з 1994 року є громадянином держави Ізраїль, та обставина, що є загальновідомою. Захисник також зазначає, що на копії паспорта громадянина держави Ізраїль відсутня відмітка про виїзд з держави Ізраїль, що є незаперечним доказом того, що на сьогоднішній день підозрюваний дійсно перебуває на території держави Ізраїль", - сказано в матеріалах суду.

Захист стверджує, що передавав Генпрокуратурі конкретну інформацію про місце проживання екс-мера в Ізраїлі, і підкреслює, що процесуальна мета розшуку особи фактично досягнута, оскільки дійсне місцезнаходження підозрюваного встановлено.

Проте Апеляційний суд в лютому поточного року також відмовив адвокатам у задоволенні їх скарги та залишив рішення суду першої інстанції чинним.

Нагадаємо, раніше правоохоронці оголосили в розшук екс-мера Києва Черновецького за підозрою в зловживанні владою або службовим становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram