ГоловнаПолітика

Українці з мінімальною пенсією отримають 2,4 тис. грн компенсації, - Порошенко

Уряд знайшов можливість повернути кошти за невиплачену індексацію 2015-2016 років.

Українці з мінімальною пенсією отримають 2,4 тис. грн компенсації, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: АИФ

Пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, в березні-квітні отримають компенсацію за невиплачену індексацію 2015-2016 років у розмірі 2410 гривень.

Про це заявив президент Петро Порошенко на нараді в Пенсійному фонді, передає "Інтерфакс-Україна".

"У 2015 - 2016 роках, коли держава віддавала кожну копійку Пенсійного фонду для будівництва армії і захисту держави, тоді було прийнято рішення абсолютно виправдане, що можливості для індексації пенсій не було... Ми сьогодні знайшли можливості, щоб повернути пенсіонерам і передусім тим, у кого найменший рівень пенсії - мінімальна і нижча від мінімальної, індексацію 2015-2016 років. За підрахунками, ми вийшли на цифру 2410 гривень", - сказав він.

Порошенко пояснив, що компенсація пенсій поширюється тільки на тих, хто в результаті індексації, яка відновлюється з 1 березня, отримає невелику суму.

"Але будуть і ті, хто отримає 800, 900 і 1000 гривень - їм компенсувати не треба, а тим, хто отримає 100 і 200 гривень - вони отримають компенсацію протягом березня і квітня", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, в березні українців очікують одразу два передвиборні "подарунки" - монетизація субсидій і підвищення пенсій. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Передвиборна монетизація".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram