ГоловнаПолітика

Верховний Суд зобов'язав ЦВК розглянути заяву Гриценка про доступ до Держреєстру виборців

Суд задовольнив позов кандидата в президенти.

Верховний Суд зобов'язав ЦВК розглянути заяву Гриценка про доступ до Держреєстру виборців
Анатолий Гриценко
Фото: facebook/Анатолій Гриценко

Верховний Суд України задовольнив апеляцію лідера "Громадянської позиції" кандидата в президенти Анатолія Гриценка та зобов'язав Центральну виборчу комісію розглянути заяву Гриценка про внесення змін до постанови ЦВК щодо доступу до Державного реєстру виборців.

Про це повідомив представник Гриценка в ЦВК Руслан Чорнолуцький, передає Інтерфакс-Україна.

У своєму позові в суді першої інстанції Анатолій Гриценко просив визнати протиправною бездіяльність ЦВК з питання розгляду його заяви від 11 лютого і зобов'язати розглянути її на наступному засіданні комісії. Гриценко просив ЦВК внести зміни до постанови комісії від 26 березня 2014 року, щоб кандидат у президенти України міг ознайомитися з електронною копією бази даних Держреєстру виборців за межами будівлі ЦВК без доступу третіх осіб.

8 лютого Касаційний адміністративний суд Верховного Суду України відмовив у задоволенні апеляції А. Гриценка на рішення апеляційного суду від 4 лютого, що відхилив його позов до ЦВК за відмову в можливості віддалено працювати з Державним реєстром виборців.

Тоді Гриценко просив суд зобов'язати ЦВК надати йому електронну копію бази даних Держреєстру виборців з можливістю віддаленого доступу до неї зі свого обладнання.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram