ГоловнаПолітика

Тимошенко підписала з Федерацією роботодавців меморандум про співпрацю

Політик закликала промисловців і підприємців спільно розробити національний план повернення країни до життя.

Тимошенко підписала з Федерацією роботодавців меморандум про співпрацю
Фото: ba.org.ua

Кандидат на пост Президента Юлія Тимошенко підписала Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з Федерацією роботодавців та Об'єднанням організацій роботодавців України, які налічують 8,5 тис. підприємств, де працює понад 7 млн осіб.

Виступаючи 23 лютого на форумі «Україна. Світові виклики. Глобальні зміни» в Києві, лідер «Батьківщини» закликала промисловців і підприємців спільно розробити національний план повернення країни до життя.

«Або національні, інтелектуальні, професійні еліти зараз зіб'ються в справжню зграю і разом побудують свою країну, або ми в цьому світі просто не виживемо, нас асимілюють з усіх боків. Часу у нас немає. Ми втратили 28 років», - констатувала Юлія Тимошенко.

«Україна втрачає конкуренцію в глобальному світі, перш за все, конкуренцію за людину. Тому треба максимально використовувати інтелектуальний і професійний потенціал, який ще не покинув країну. А це 200 тисяч людей, що мають високий рівень інтелекту, це вчені, айтішники, математики. Це і є наш шанс увійти в мейнстрім четвертої промислової революції», - переконана голова партії.

Лідер «Батьківщини» висловила надію на те, що після підписання Меморандуму разом з роботодавцями буде сформована єдина непохитна команда порятунку країни: «У нас є 37 днів до виборів. У нас з вами є час об'єднатися, створити робочі групи і прийти до кінця передвиборної кампанії з усіма правильними кроками, які потрібно робити негайно. Повірте, ми зможемо, як післявоєнна Німеччина, за 5 років поставити країну на ноги».

Зупинка масового відтоку робочої сили і зменшення обсягів трудової міграції, виведення української продукції на конкурентний рівень, 2 млн нових робочих місць в високопродуктивному секторі економіки, підвищення темпів зростання економіки на рівні не менш як 7% - такі пріоритети заявили роботодавці України.

«Альтернативи зміні якості існуючої системи не існує. Вибори - це єдиний шанс змінити все в рамках Конституції. У нас немає запасу часу і запасу міцності з точки зору чергових експериментів. Право на помилку просто відсутнє», - зазначив Президент УСПП, голова об'єднання організацій роботодавців України Анатолій Кінах.

Зі свого боку голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник закликав лідера «Батьківщини» не соромитися захищати на всіх рівнях інтереси України, зокрема на переговорах з МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram