ГоловнаПолітика

Москальковій забороняють говорити про стан українських політв'язнів, - Денісова

"Вона нічого не робить не тільки для того, щоб обстежити наших хлопців, а й полікувати їх".

Москальковій забороняють говорити про стан українських політв'язнів, - Денісова
Людмила Денисова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Російському омбудсмену Тетяні Москальковій не дозволяють відповідати на жодні медичні запитання щодо українських політв'язнів у Росії та на окупованих територіях України.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі телеканалу "Прямий".

"Пані Москалькова взагалі не відповідає ні жодні медичні запитання. Тому що її тримають "в рамках", щоб вона чогось не сказала, комусь не відповіла. Я їй сказала, що вона не відповідає на листи, які я надсилаю їй, і нічого не робить не тільки для того, щоб обстежити наших хлопців, але і полікувати їх", - наголосила омбудсмен.

21 лютого Денісова провела переговори з Москальковою в коридорі парламенту Греції, оскільки російська сторона не погодила час офіційної зустрічі омбудсменів.

Денісова обговорила з Москальковою питання про медичну допомогу пораненим військовополоненим морякам і призначене їм РФ обстеження, а також обмін ув'язненими. Водночас російський омбудсмен заявила, що у неї немає мандата займатися обміном.

Раніше повідомлялося, що московська лікарня відмовила в госпіталізації українському військовополоненому Андрію Ейдеру, а медогляд Андрія Артеменка провели "для галочки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram