ГоловнаПолітика

Журналіст "Схем" звернувся в поліцію через стеження охоронців Ахметова

Ткач просить відкрити кримінальну справу за переслідування журналіста у зв'язку з його професійною діяльністю.

Журналіст "Схем" звернувся в поліцію через стеження охоронців Ахметова
Журналист Михаил Ткач

Журналіст програми розслідувань "Схеми: корупція в деталях" Михайло Ткач подав заяву в поліцію через систематичне стеження охорони Ріната Ахметова за ним і знімальною групою, повідомляє Радіо Свобода.

У заяві Ткач просить відкрити кримінальне провадження за ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу України - переслідування журналіста у зв'язку з його законною професійною діяльністю за попередньою змовою групою осіб.

"Протягом останніх кількох місяців (з осені 2018 року і до сьогодні) за мною і знімальною групою відбувається регулярне переслідування. Одні й ті самі 2-3 автомобілі переслідують редакційну машину, коли я з оператором їду на зйомки, як в місті Києві, так і за містом", - йдеться в заяві журналіста.

Заяву в поліцію журналісти склали разом з юристами Інституту розвитку регіональної преси, які надають юридичний супровід програмі "Схеми".

Напередодні програма "Схеми" опублікувала розслідування, в якому йдеться про те, що представники охорони Ріната Ахметова систематично стежать за журналістом Михайлом Ткачем і знімальною групою програми. Було встановлено, що всі автомобілі, які стежать за знімальною групою, належать охоронній фірмі ТОВ "Дельта-Донбас", кінцевим бенефіціарним власником якої є олігарх Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram