ГоловнаПолітика

Порошенко відвідає штаб-квартиру ЛитПолУкрбригу в Любліні

Президент сьогодні відвідає Польщу з робочим візитом.

Порошенко відвідає штаб-квартиру ЛитПолУкрбригу в Любліні
Литовско-польско-украинская военная бригада (ЛитПолУкрбриг)
Фото: mil.gov.ua

У п'ятницю, 22 лютого, президент Петро Порошенко здійснить робочий візит у Польщу, де відвідає штаб-квартиру литовсько-польсько-української військової бригади (ЛитПолУкрбриг).

Про це повідомляють на сайті президента.

Зазначають, що протягом візиту Порошенко проведе тристоронній саміт з президентами Польща і Литви Анджеєм Дудою і Далею Грібаускайте.

Передбачається, що президенти поспілкуються з особовим складом бригади, відвідають командний штаб, а потім проведуть тристоронні переговори. Після цього відбудеться спільна прес-конференція.

За інформацією "Укрінформу", Порошенко також візьме участь у церемонії закладання пам'ятної капсули під будівництво пам'ятника блаженному священномученику отцю Омеляну Ковчу. Президент підпише пам'ятний акт про початок будівництва пам'ятника, який буде вкладено в капсулу і вмуровано у фундамент майбутнього монумента.

Нагадаємо, "ЛитПолУкрбриг" буде використовуватися для участі в операціях під егідою ООН, НАТО і Євросоюзу. Головними завданнями бригади визначено участь у міжнародних зусиллях із забезпечення миру, поглиблення регіонального співробітництва у військовій сфері і закладення основи для створення на базі бригади бойової групи ЄС. Штаб бригади розташований у Любліні.

У січні минулого року НАТО визнало ЛитПолУкрбриг боєздатною після проходження сертифікаційного навчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram