ГоловнаПолітика

Батько Гандзюк заявив про стеження та погрози

Він двічі просив про держохорону, але обидва рази отримав відмову.

Батько Гандзюк заявив про стеження та погрози
Виктор Гандзюк
Фото: facebook/Віктор Гандзюк

Батько вбитої радника міського голови Херсона Катерини Гандзюк розповів, що відчуває за собою стеження, а на його стаціонарний і мобільний телефони надходять "незрозумілі дзвінки".

Про це Віктор Гандзюк заявив журналістам після засідання Шевченківського райсуду, повідомляє Цензор.НЕТ.

"З моменту попереднього судового процесу (мається на увазі засідання. - ред.) я особисто відчув за собою стеження. Я особисто став отримувати незрозумілі телефонні дзвінки як на стаціонарний, так і на мобільний телефон", - сказав Віктор Гандзюк.

"Багато свідків стали отримувати погрози. Вони бояться далі давати свідчення. Вони бояться за свою безпеку. Деякі з них готові відмовитися від своїх свідчень", - стверджує Гандзюк.

За словами Віктора Гандзюка, він двічі просив надати йому державну охорону, але обидва рази отримав відмову.

Батько загиблої активістки додав, що звинувачує главу Херсонської облради Владислава Мангера в смерті своєї дочки.

"Я вважаю, що пан Мангер винен. І не тільки я так вважаю. Так вважала Катя. Вона завжди це говорила, вона завжди підозрювала, у неї були на це певні підстави. ... перебуваючи на волі, пан Мангер, безумовно, впливає на слідство. Прибігає до залякування свідків", - заявив Віктор Гандзюк.

Нагадаємо, 28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Ради батько Катерини Гандзюк Віктор заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з главою Херсонської облради Владиславом Мангер, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Ріщуком.

30 січня батько Гандзюк заявив про спроби тиску після його відкритого листа до Порошенка і Тимошенко.

Мангер, в свою чергу, спростував звинувачення Гандзюка, а в суді заявив, що побоюється за своє життя.

11 лютого Генпрокуратура повідомила Мангеру про підозру. А 15 лютого суд заарештував його до 3 березня з альтернативою внесення 2,5 млн гривень застави. Увечері того ж дня Мангер вийшов з СІЗО, сплативши заставу.

21 лютого Київський апеляційний суд переніс розгляд апеляції на звільнення під заставу 2,5 млн гривень Владислава Мангера на 28 лютого через неявку адвокатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram