ГоловнаПолітика

Формувати коаліцію в новому парламенті буде складніше, - Яценюк

Політична стабільність і передбачуваність - один з важливих факторів для залучення інвесторів.

Арсеній Яценюк
Фото: nfront.org.ua
Арсеній Яценюк

Формувати коаліцію в наступному парламенті буде набагато складніше. Таку думку висловив сьогодні лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, виступаючи на Форумі з безпеки для молоді в Києві.

"Вважаю, що коаліційні переговори після парламентських виборів будуть довготривалими. Це буде не так, як в 2014-му, коли я як прем'єр-міністр сформував коаліцію з Президентом Порошенком практично через два тижні. На цей раз це буде набагато складніше", - сказав Яценюк.

"Важливо, хто стане членами цієї правлячої коаліції? Прагматичні сили, раціональні люди? Ті, хто знають, куди йти і що робити, або якісь дивні люди, для яких політика - це хобі, які будуть намагатися розірвати країну на шматки?" - сказав лідер "Народного фронту".

Відповідаючи на питання про можливість для залучення інвестицій в країну, Арсеній Яценюк підкреслив, що "політична стабільність і передбачуваність" є однією з головних передумов для цього.

Він назвав ще шість ключових факторів, що впливають на бізнес-клімат. Перш за все, це російська агресія, якої досі бояться певні потенційні інвестори. Для поліпшення інвестклімату, підкреслив Арсеній Яценюк, необхідно також досягнення високих стандартів верховенства права, узгодження і обмеження низки повноважень силових структур, зважена бюджетна та фіскальна політика.

Серед чинників поліпшення бізнес-клімату Арсеній Яценюк назвав також приватизацію банківського сектора і проведення земельної реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram