ГоловнаПолітика

Шевченківський суд отримав клопотання про продовження досудового розслідування справи Гандзюк

Фігурантами справи є голова Херсонської облради Владислав Мангер і ще 8 осіб.

Шевченківський суд отримав клопотання про продовження досудового розслідування справи Гандзюк
Фото: Макс Левин

Шевченківський суд завтра, 22 лютого, розгляне клопотання про продовження термінів досудового розслідування у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомила прес-служба суду.

На розгляд у Шевченківський районний суд м. Києва надійшло клопотання про продовження терміну досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно голови Херсонської облради Владислава Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна, Олексія Левіна (Москаленка) і ще чотирьох осіб, підозрюваних у вбивстві активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Також суд просять продовжити термін досудового розслідування щодо Микити Грабчука, Віктора Горбунова, В'ячеслава Вишневського і Володимира Васяновича, підозрюваних у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.15 (замах на злочин), п.п.4, 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України, а також за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.15, п. 11 ч.2 ст.115, ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Судове засідання для розгляду клопотання призначено на 11:00 22 лютого.

Нагадаємо, напередодні ініціативна група "Хто замовив Катю Гандзюк" повідомила про ще одного підозрюваного в цій справі. За даними активістів, до вбивства може бути причетний керівник Національної поліції Херсонської області Артур Меріков - він нібито попередив кримінального авторитета, організатора вбивства Олексія Левіна (Москала) про те, що за ним стежать.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram