ГоловнаПолітика

Москалькова скасувала офіційну зустріч з Денісовою в Афінах

Офіційна версія - заява Денісової про зустріч екс-омбудсмена Карпачової з військовополоненими моряками.

Москалькова скасувала офіційну зустріч з Денісовою в Афінах
Татьяна Москалькова

Російський уповноважений з прав людини Тетяна Москалькова скасувала офіційну зустріч з українським омбудсменом Людмилою Денісовою. Офіційною причиною скасування зустрічі стала заява Денісової про те, що віце-президент Європейського інституту омбудсменів Ніна Карпачова відвідала українських військовополонених моряків. Про це сьогодні повідомила прес-служба Москалькової, пише "Інтерфакс-Україна".

"Раніше запланована на 21 лютого офіційна зустріч в Афінах з омбудсменом України не відбулася через лист, у якому Денісова звинуватила Москалькову в тому, що українських моряків відвідала Ніна Карпачова. Москалькова не вважає за доцільне продовжувати обмін думками у форматі політизації питань прав людини з боку Денісової", - сказано в повідомленні.

У той самий час стало відомо, що Москалькова і Денісова провели неформальну зустріч і "висловили взаємні прохання про допомогу громадянам Росії і України, які перебувають у колоніях і тюрмах".

Москалькова повторно виступила на захист Карпачової, додавши, що рішення про допуск до військовополонених "належить до компетенції ФСВП Росії".

Нагадаємо, російський і український омбудсмени мали провести зустріч у Москві в січні, проте в день візиту Денісової Москалькова скасувала зустріч, пославшись на термінове відрядження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram