ГоловнаПолітика

МЗС працює над законопроектом про подвійне громадянство

"Ми втрачаємо тисячі людей. Це нечесно і неправильно".

МЗС працює над законопроектом про подвійне громадянство
Фото: пресс-служба президента

Міністерство закордонних справ України працює з деякими депутатами Верховної Ради над законопроектом про подвійне громадянство.

Про це повідомив міністр Павло Клімкін в інтерв'ю "Цензору".

"Ми напрацьовуємо пропозиції. Я спілкуюся з кількома народними депутатами. Це люди з різних політичних сил", - сказав він.

У той самий час міністр поки що не знає, коли документ може бути готовий. Він вважає, що розробка законопроекту і його обговорення займе щонайменше кілька місяців.

Клімкін наголосив, що легалізація подвійного громадянства дозволить залучити діаспору до роботи в Україні.

"Є багато українців в Канаді, США, Австралії, які могли б працювати тут, в Україні, якби було введено подвійне громадянство. Я недавно відкривав в Едмонтоні генеральне консульство. До мене підходили і говорили: просувайте свою ініціативу, ми готові приїхати і попрацювати. Вони готові по 2-3 роки працювати не обов'язково в Києві, а допомогти місцевому самоврядуванню. Причому вони готові отримувати українську зарплату. Тож ми втрачаємо тисячі людей. Це нечесно і неправильно", - заявив міністр.

Голова МЗС окремо підкреслив, що законопроект не передбачатиме подвійного українсько-російського громадянства.

Нагадаємо, що офіційно подвійне громадянство в Україні заборонено, але де-факто паспорти іноземних держав мають десятки тисяч українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram