ГоловнаПолітика

Активісти назвали ім'я ще одного причетного до вбивства Гандзюк

Глава Нацполіції Херсонської області Меріков сприяв втечі головного підозрюваного в організації вбивства Гандзюк.

До вбивства радниці мера Херсона Катерини Гандзюк причетний керівник Національної поліції Херсонської області Артур Меріков. Саме він попередив кримінального авторитета, організатора вбивства, Олексія Левіна (Москала) про те, що за ним ведеться спостереження.

Про це повідомляє ініціативна група "Хто замовив Катю Гандзюк?"

"Саме Меріков попередив кримінального авторитета Олексія Левіна (Москала) про те, що за ним ведеться спостереження і йому краще виїхати. Попередив через батька, вбивцю-рецидивіста Москала-старшого", - зазначають соратники вбитої Гандзюк.

Наступного дня після отримання інформації від Мерікова Левін (Москал) втік до Домінікани. За словами активістів, про це їм стало відомо з декількох джерел.

За твердженнями активістів, Левін безпосередньо організовував вбивство Каті Гандзюк на замовлення Владислава Мангера, Євгена Рищука та Андрія Гордєєва.

Зазначається, що в злочині замішані десятки слідчих, оперативних співробітників, які фальсифікували справу про вбивство і вели її неправдивим слідом. Водночас вони продовжують служити в поліції, їх просто "сховали" подалі від Главку в районних відділеннях поліції області.

За даними активістів, підлеглий голови Нацполіції Херсонської області Сергій Курділов, який вів слідство неправдивим слідом, є кумом організатора вбивства Гандзюк - Сергія Торбіна (Опера). Курділов, як і Меріков, продовжують служити в поліції. Водночас Меріков ще й отримав звання "генерала поліції третього рангу" в той час, коли Катя Гандзюк перебувала в лікарні після замаху.

"За нашими даними, зараз керівництво Нацполіції збирається відсторонити Артура Мерікова з посади начальника. Його місце з приставкою "в.о." займе його нинішній заступник Микола Цап", - йдеться в повідомленні.

Брат Артура Мерікова - Вадим, екс-депутат Верховної Ради, входив у фракцію Народний Фронт, колишній губернатор Миколаївської області.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Станом на лютий 2019 року слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Ради батько Катерини Гандзюк Віктор заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Мангер, своєю чергою, спростував звинувачення Гандзюка, а у суді заявив, що побоюється за своє життя. 11 лютого Генпрокуратура повідомила Мангеру про підозру. А 15 лютого суд заарештував його до 3 березня з альтернативою внесення 2,5 млн гривень застави. Увечері того самого дня Мангер вийшов із СІЗО, сплативши заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram