ГоловнаПолітика

"Крим - це Росія. Це питання закрите назавжди", - постпред РФ в ООН

Небензя назвав "міфічною" російську окупацію Донецької та Луганської областей.

"Крим - це Росія. Це питання закрите назавжди", - постпред РФ в ООН
Фото: mid.ru

Незважаючи на міжнародний тиск і визнання світом Криму як окупованої Росією території, представник РФ в ООН заявив, що Росія "назавжди" закріпила свій суверенітет за півостровом.

З відповідною заявою Василь Небензя виступив 20 лютого на засіданні Генеральної асамблеї ООН, передає Укрінформ.

"Про Крим я сьогодні навіть говорити не буду. Крим - це Росія. Це питання закрите назавжди самими кримчанами", - заявив представник РФ.

Він ще раз повторив тези російської пропаганди про "легітимного" президента Януковича, про українських націоналістів, які нібито "цитують Гітлера" на мітингах. За його словами, в Україні відбувається "громадянська війна", а не вторгнення з боку Росії.

Крім того, Небензя назвав "міфічною" російську окупацію Донецької та Луганської областей, а також виступив за необхідність підтримати в Україні Віктора Медведчука, який перебуває в близьких зв'язках з Путіним.

Представник Росії до того ж поскаржився, що Україна закрила доступ для спостерігачів з Росії на майбутніх виборах і звинуватив українську владу в прозахідному курсі.

"Для нас конфлікт в Україні - це біль, для західних стратегів - це нескінченна радість. Тому що у вашому розумінні (Заходу - ред.), що гірше Росії, то краще", - цинічно заявив Небензя.

Нагадаємо, з початку відкритої збройної агресії РФ проти України в 2014 році, США, Євросоюз, а також ціла низка західних країн ввели санкції проти Росії через її агресію в Україні. Водночас, на Заході відзначають, що санкції будуть зберігатися доти, поки РФ не виконає Мінських домовленостей і не поверне Крим Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram