ГоловнаПолітика

Польща підтримує відправлення на Донбас технічної місії ООН

З такою ініціативою на ГА ООН виступив президент Петро Порошенко.

Польща підтримує відправлення на Донбас технічної місії ООН
Фото: telegraf.com.ua

Польща підтримує відправлення на Донбас технічної оціночної місії Організації об'єднаних націй для розроблення варіантів введення багатонаціональної миротворчої операції під егідою ООН в цей регіон і готова сприяти цій роботі.

Про це заявив польський заступник міністра закордонних справ Бартош Ціхоцький під час дебатів на Генасамблеї ООН, передає Інтерфакс-Україна.

"ООН однак не повинна припиняти пошуку свіжих ідей, щоб вийти з політичного глухого кута, знайти нові можливості і поліпшити ситуацію на місцях. Одна з таких ідей - це повноцінна миротворча місія з мандатом ООН, яка буде розгорнута в Україні. Ми розуміємо, що думки розбігаються щодо параметрів такої місії, проте ООН може, як мінімум, почати процес і спрямувати місію зі збирання фактів. Польща як непостійний член Ради безпеки ООН готова сприяти цій роботі",- сказав Бартош Ціхоцький.

Заступник міністра закордонних справ Польщі також наголосив, що Росія повинна дотримуватися взятих на себе в рамках Мінських угод зобов'язань і вивести своє озброєння з суверенної території України.

Раніше під час дебатів на ГА ООН президент України Петро Порошенко закликав спрямувати на Донбас технічну місію ООН. Він заявив, що введення миротворчої місії ООН на Донбас з чітко визначеними завданнями і метою буде основним чинником для налагодження миру в регіоні, і влада України готова конструктивно обговорювати цю ініціативу.

Нагадаємо, формат миротворчої місії є спірним питанням для України та РФ, яка підтримує бойовиків Донбасу. Україна розраховує на повномасштабну місію, яка візьме під контроль всю окуповану територію, включно з держкордоном. Росія пропонує лише "охоронну місію" для гарантування безпеки спостерігачів ОБСЄ в районі лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram