ГоловнаПолітика

Тимошенко відзначила кризу соціальної політики в Україні

Нею просто ніхто не займається, каже нардеп.

Тимошенко відзначила кризу соціальної політики в Україні
Юлия Тимошенко
Фото: ba.org.ua

Забезпечити політику соціальної справедливості і довіру людей до держави - завдання будь-якої влади. Таку думку висловила Юлія Тимошенко з нагоди Дня соціальної справедливості, заснованого ООН 2009 року.

«Обов'язок будь-якої влади - дбати про своїх громадян. Тільки так можна побудувати цивілізовану державу і сучасне громадянське суспільство», - написала лідерка «Батьківщини» на своїй сторінці у Facebook.

При цьому вона зазначила, що соціальна справедливість - це всесвітньо визнаний тренд, а не «передвиборний популізм».

На думку Тимошенко, в Україні соціальною політикою ніхто не займається, тому що це важко, неефективно і невдячно.

«Владі значно більше до душі вдягати вишиті сорочки, виголошувати пафосні промови і наполегливо співати патріотичні пісні, а не збільшувати пенсії чи соціальні виплати. Влада усунулася від своїх соціальних зобов'язань щодо власних громадян. Виживайте, хто як хоче, каже вона людям», - вважає Юлія Тимошенко.

А люди, акцентує вона, продовжують отримувати нові платіжки з астрономічними рахунками за комуналку і «порожні обіцянки, що скоро буде краще». "А ті політики і окремі політичні сили, які вимагають реального поліпшення життя людей, відразу тавруються як «популісти»", - зазначила голова партії.

«Піклуватися про людей в Україні не модно. І нікого у високих кабінетах не хвилює, що зараз наша країна стала найбіднішою країною регіону, а абсолютно переважна більшість населення живе далеко за межею бідності», - констатувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram