ГоловнаПолітика

9 кандидатів у президенти ще не відкрили рахунків для ведення передвиборної агітації

Без накопичувального і поточного рахунку вести агітацію заборонено.

9 кандидатів у президенти ще не відкрили рахунків для ведення передвиборної агітації
Фото: 1tv.com.ua

Дев'ять із 44 кандидатів у президенти України досі не відкрили рахунків виборчих фондів. Про це повідомив "Укрінформ" з посиланням на прес-службу ЦВК.

"На 19 лютого 35 кандидатів у президенти відкрили рахунки виборчих фондів", - сказано в повідомленні.

Рахунки не відкрили кандидати Сергій Кривонос, Руслан Рігованов, Юрій Тимошенко, Василь Журавльов, Андрій Новак, Юлія Литвиненко, Олександр Ващенко, Володимир Петров і Дмитро Гнап.

Як відомо, виборчий фонд кандидата на пост Президента України повинен мати накопичувальний рахунок, на який надходять кошти для фінансування виборчої кампанії кандидата, а також поточні рахунки, з яких здійснюється фінансування витрат на виборчу кампанію. Відповідно до законодавства, відкриття виборчого фонду є обов'язковою умовою для початку ведення агітації кандидатом.

Оновлення. В коментарі LB.ua в прес-службі ЦВК уточнили, що інформація про відкриття рахунків для виборчих фондів обов'язково публікується в пресі - виданнях "Голос України" та "Урядовий кур'єр". Кандидати сповіщають ЦВК і Податкову адміністрацію про відкриття рахунку тільки наступного дня після подачі заяви, тому інформація про відкриті рахунки виборчих фондів оновлюється щодня.

8 лютого ЦВК завершила процес реєстрації кандидатів на пост голови держави на чергових виборах 31 березня. Загалом зареєстрували 44 кандидатів. До 8 березня кандидати можуть зняти свої кандидатури з виборчих перегонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram