ГоловнаПолітика

Трьох поранених українських моряків направлять на обстеження в лікарню

Денісова сподівається, що "поглиблене обстеження" не обмежиться поверховим оглядом.

Трьох поранених українських моряків направлять на обстеження в лікарню
Фото: Вясна

Трьох поранених українських військовополонених моряків, що перебувають у московському СІЗО "Лефортово", направлять на обстеження в лікарню.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"За інформацією від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, трьох поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку буде направлено на обстеження в лікарню. Нарешті РФ прислухалася до закликів України і всього цивілізованого світу надати хлопцям медичну допомогу", - написала Денісова у Facebook.

Денісова сподівається, що заява Москалькової про поглиблене обстеження не обмежиться поверховим оглядом, адже за майже три місяці хлопці так і не отримали кваліфікованого лікування.

Як повідомлялося 13 лютого, російська Федеральна служба безпеки відмовила пораненим військовополоненим морякам у лікуванні за кордоном або в Україні.

Раніше уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова відвідала українських полонених моряків у СІЗО "Лефортово" і переконалася в необхідності надання трьом з них медичної допомоги.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 прикордонні кораблі ФСБ Росії обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України в складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі. Моряків заарештували в окупованому Криму, пізніше їх перемістили в Москву, де арешт продовжили до кінця квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram