ГоловнаПолітика

Україна за 4 роки виплатила близько 80 млрд гривень пенсій жителям окупованого Донбасу

Голова української делегації в ТКГ вважає, що всі заходи для мирного врегулювання є в мінських угодах.

Україна за 4 роки виплатила близько 80 млрд гривень пенсій жителям окупованого Донбасу
Фото: 2017god.org

Жителі окупованих територій Донецької і Луганської областей отримали близько 80 млрд грн пенсійних виплат з українського бюджету. Про це повідомив представник України в тристоронній контактній групі Євген Марчук сьогодні на конференції в Києві, пише "Інтерфакс-Україна".

"За 4 роки Україна виплатила пенсій громадянам, які перебувають на тій території, за даними на 3 дні тому, вже на 79-80 млрд грн. Помножте на курс долара, і ви побачите, що це $3 млрд", - сказав Марчук під час конференції "Участь ООН і ОБСЄ у вирішенні збройних конфліктів: можливі сценарії для України".

"Єдине, звичайно, це не пересилається бандитам на тій території і розділяється - уроки вивчено", - додав політик.

Марчук зазначив, що мінськими угодами передбачено всі необхідні заходи для мирного врегулювання ситуації на Донбасі. "У мінських документах, які прийняті і підписані Росією в тому числі, є все необхідне для врегулювання ситуації мирним шляхом. Проблема тільки в тому, що поведінка Росії: на біле говорити чорне", - сказав Марчук.

"Одним з компонентів переговорів є виплата зарплат співробітникам "Укрзалізниці", які розташовані на тій території... Чи має це якийсь стосунок до бойових дій? Ні. Але навіть це обговорюється", - зазначив він.

Представник України в ТКГ також висловив припущення, що компроміс з боку Москви стане можливим після введення щодо неї додаткових санкцій. "Росія найближчим часом, як мені бачиться, можливо, після додаткових санкцій, які повинні ось днями прийняти, піде на якийсь компроміс на найвищому рівні. Можливо, якщо не на рівні Путіна, то хоча б на рівні помічника - Владислава Суркова", - додав Марчук.

Нагадаємо, напередодні Євросоюз схвалив "азовський пакет" санкцій стосовно Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram